Nieuws

Hoe je een beroep aan een opleiding koppelt

Van een beroep naar een opleiding

Soms kijk ik het programma First dates. Meestal om de tijd te vullen en ik geen zin heb om iets anders te gaan doen in de tussentijd. Zo heel geweldig vind ik het programma eigenlijk niet.

First dates is een programma waarin mensen elkaar voor het eerst ontmoeten op een blind date. De kandidaten zijn via een systeem aan elkaar gekoppeld en gaan ter plekke uit eten. En er volgt kennismaking aan de bar en een leuk gesprek aan tafel. Of niet, dat kan ook. En natuurlijk vraagt de één altijd aan de ander: ‘wat doe je voor werk?’

KickorHoe je een beroep aan een opleiding koppelt
lees meer

De Streepjescode

Ieder mens is uniek. Zo is ook ieder mens met autisme uniek.

De streepjescode komt uit de methode van Geef-me-de-5. Een praktische methode voor mensen met autisme. Colette de Bruin is de grondlegger van deze methode.

De streepjescode is een hartstikke handig hulpmiddel. Om helder te krijgen wat je als persoon met autisme nodig hebt, is het handig om eigenschappen in kaart te brengen en te visualiseren door middel van een streepjescode. Voor een eigenschap waar je veel last van hebt, zet je een dikke streep. Een eigenschap die je wel hebt, maar waar je minder last van hebt, daarvoor zet je een dun streepje. Waar je geen last van hebt, zet je geen streep.

KevinDe Streepjescode
lees meer