Kickor Café bij TMA

Kickor Café met Francisca Schreur

Geschreven door Kickor

Het Kickor Café is een mooi moment om te netwerken én het is een uitgelezen moment om je verder te verdiepen in het mooie instrument dat we gebruiken: De Talenten Motivatie Analyse. 

Op 30 mei vond er weer een Kickor Café plaats met als gastsprekers Francisca Schreur en Wilma Geuzebroek. Francisca kan prachtig vertellen over het ontstaan van TMA en natuurlijk over de ontwikkelingen die het bedrijf heeft doorgemaakt. Het is Wilma’s passie om met behulp van paarden anderen te coachen bij het ontwikkelen en authentiek zichzelf te worden. 

 

24 Jaar TMA

Zo vertelde ze het verhaal van de destijds afstuderende Edwin van IJzendoorn, haar zoon. En die daarmee een eerste stap maakte naar de TMA zoals wij die nu kennen. Wat hem opviel was dat de persoonlijkheidstesten die er toen waren (we spreken over 24 jaar geleden) allemaal gebaseerd waren op een Amerikaanse normgroep. 

Oftewel, als jij zo’n persoonlijkheidstest zou invullen, werd je vergeleken met Amerikaanse mensen in de Amerikaanse cultuur. En dat is net zoiets als iemand uit de Chinese cultuur vergelijken met iemand uit de Europese cultuur. Geen onzinnig vergelijk, kan ik je verzekeren. Wist je dat zelfs Belgen op bepaalde vlakken aantoonbaar andere behoeften scoren dan Nederlanders!? Lees dit artikel over de verschillen maar eens.

Edwin IJzendoorn en Bastian Müller zijn gaan ontwikkelen en al gauw ontstond EHRM vision. Wat later kortweg TMA werd. Er ontstond een echt familiebedrijf. Als een bedrijf gaat groeien moet er gemanaged worden en is het ook handig dat je iemand erbij haalt, die verstand heeft van Finance. Dat werden de beide moeders en ze werken allebei nog steeds voor TMA. Hoe inspirerend!

Inmiddels is het bedrijf TMA uitgegroeid tot verschillende HR productlijnen. Belonen en Onderzoek, De TMA Expert en de module Mijn Talentontwikkeling. Allemaal ontwikkeld op basis van data die de afgelopen jaren is verzameld.

Francisca maakt dagelijks jongeren mee. Ze heeft 5 kleinkinderen die in de leeftijd zitten van de jongeren die wij als Kickor coaches begeleiden. Zo ziet zij bij deze leeftijdsgroep van alles gebeuren. Ze ziet dat jongeren het niet gemakkelijk hebben en tegelijkertijd ziet ze ook de prinsjes en prinsesjes. Jongeren die denken dat alles maakbaar is of juist op zoek gaan naar die maakbaarheid en dan tot de ontdekking komen dat de mooie beelden van Instagram of Tiktok niet het echte leven zijn. Jongeren hebben het niet gemakkelijk.!

Francisca sprak ook nog over talentontwikkeling binnen organisaties. Enorm belangrijk, want het gebrek aan talentontwikkeling en de eigen regie daarover, zijn belangrijke redenen waarom mensen op zoek gaan naar een andere baan. 

Voor ons niet persé vervelend, want daar begeleiden wij ze graag bij, nietwaar?!

Francisca Schreur

Nog even wat ‘wist u datjes’ die Francisca ons vertelde:

✅ TMA is opgericht in 1999
TMA vind je in 21 landen in 11 talen
Er zijn 5000+ gecertificeerde TMA professionals
✅ Waarden van TMA: Positief, Verbindend & Talentgericht
✅ Vanaf 2024 gaat TMA her-certificering voor TMA professionals invoeren
✅ 24 jaar Psychologie, Technologie & Bedrijfskunde in één platform

Gaaf toch?! En daar maken wij deel van uit. Hoe mooi is dat.
Over de her-certificering zal in het najaar een apart artikel komen, waarin we uitleggen hoe het in z’n werk gaat. En hoe jij als TMA professional ervoor kunt zorgen dat je gecertificeerd blijft.

 

Boekentip

We kregen van Francisca ook nog een boekentip:
Leiding geven aan talentontwikkeling
Een boek over talentontwikkeling, de titel zegt het al. Wist je dat je geen supertalenten in je team nodig hebt om tot sublieme prestaties te komen? En dat innovatie kinderlijk eenvoudig is?
Met dit boek ontdek je het geheim van topcoaches als Marc Lammers, Louis van Gaal en Guus Hiddink. Nog een laatste wist-u-datje: Francisca wist te vertellen dat 20% van het psychisch verzuim wordt veroorzaakt door de manier van leidinggeven. 

Toch handig dat je in de TMA kunt teruglezen wat jouw ideale werkomgeving en voorkeur in management is.

 

Authentiek leiderschap

Het Tweede deel van het Kickor Café werd ingevuld door Wilma Geuzebroek. Haar presentatie ging over Authentiek leiderschap volgens de weg van het paard. Paarden kunnen niet anders dan authentiek zijn. Ze zijn fijngevoelig en daarmee voelen ze ook aan hoe jij erbij zit. Ze zijn ontzettend goed in spiegelen.
Iedereen is een leider, dus jij ook, stelt Wilma. En daar valt heel veel over te leren. De koppeling met TMA is helder. Wanneer je leeft vanuit je authentieke zelf, leef je vanuit je drijfveren, je talenten en weet je je valkuilen. Hier zou nog een lang stuk over geschreven kunnen worden, maar neem daarvoor vooral een kijkje op de website van Wilma. Daar vind je ook haar aanbod terug.

Kickor leden krijgen van Wilma het aanbod de workshop ‘Grenzen’ te volgen. Om te ervaren hoe het is om met paarden te werken en om het thema ‘Grenzen als basis voor verbinding’ te verkennen.
Neem contact op met Wilma als je belangstelling hebt voor deze workshop. We plannen dan in overleg een datum en een locatie.

 

Het (volgende) Kickor Café

Naast het vakinhoudelijke programma is er ook altijd tijd om te netwerken. En dat deden we tijdens de pauze en tijdens de borrel na het programma. Hartstikke leuk en nuttig; Je leert elkaar en elkaars expertise kennen. Op naar het volgende Kickor Café dus.

Dat staat gepland op  5 oktober gepland. Houd die datum dus vrij, want dan gaan we Toekomstcoderen onder leiding van Judith Oltmans. Check de agenda voor meer info 

Het Kickor Café is altijd gratis voor Kickor leden. Neem gerust iemand mee die interesse heeft in de TMA en in Kickor, altijd welkom. De investering voor de introducee is €25,00

Artikel delen: